След серията от пет поредни мача без победа, ситуацията в Левски

...
След серията от пет поредни мача без победа, ситуацията в Левски
Коментари Харесай

Костов подгони серията на Мъри от 11 мача без победа

След серията от пет следващи мача без победа, обстановката в „ Левски ” е още по-напрегната. В понеделник сините позволиха конфузно тъждество 2:2 с „ Локомотив ” (Сф) в „ Надежда ”, като профукаха задатък от два гола. Според източници от „ Герена ”, присъдата на треньора Николай Костов към този момент е прочетена и добричлията си отпътува до края на годината.

Тъй като нямал огромен избор за нов ментор, шефът Наско Сираков към този момент е определил на кого ще даде поста. Става въпрос за Емил Велев – Кокала. 61-годишният специалист е последният треньор, извел „ Левски ” до шампионската титла във към този момент далечната 2009 година „ Вече съвсем няма младежи, които да са виждали „ Левски ” първенец, недоволстват старите левскари на „ Герена ”. Отделно се смята, че Кокала е проклел сините в никакъв случай да не станат първи, преди да го върнат на поста.

 

Велев беше уволнен безусловно незаслужено преди 14 години, няколко месеца след като завоюва златните медали. Тогавашният притежател Тодор Батков се подведе по акъла на тартори като Христо Йовов и Гошо Петков, и разписа освобождението на Кокала. Оттогава левскарите не могат да заловен ръка и завоюваха една-единствена Купа на България предходната година при Мъри Стоилов.

 

Николай Костов

Той пък напусна през април след скандал с управлението, който разцепи и почитателите. Сега се разчита, че легенда като Емил Велев може най-малко поне да сплоти ентусиастите. Илюзии за шампионската купа сега никой не храни, защото сините са на 12 точки от първото място. От Кокала се желае да научи „ Левски ” да играе красиво и резултатно, и вероятно да завоюва националната купа.

Двамата с Наско Сираков имат 40-годишно другарство още от времето, когато играеха дружно в „ Левски ” и вършееха по нощните заведения и кафенетата в НДК.

Емил Велев – Кокала

Уволнението на Николай Костов може да стане факт още след идващия мач с „ Локомотив ” (Пд) на „ Герена ”, в случай че тимът отново допусне издънка. Цели пет мача „ Левски ” няма победа. Първо падна от „ Берое ” с 1:2 в Стара Загора, а след това и от ЦСКА 1948 с 0:1. Останалите три пъти приключи наедно с „ Арда ”, „ Ботев ” (Пд) и „ Локомотив ” (Сф). „ Костов е подгонил серията на Мъри от 11 мача без победа ”, разясняват на „ Герена ”. Отделно треньорът имал проблеми в съблекалнята, където отборът бил разграничен на групи. Бразилските футболисти опитвали да си постановат мнението, което пък не се харесвало на тарторите от България отпред с Андриан Краев. Ники Михайлов пък бучал, че не го броят за жив макар издънките на младия вратар Пламен Андреев.

Надеждите на Никито да се върне на вратата били попарени от слуха, че Наско Сираков към този момент договаря привличането на младия Димитър Шейтанов от  „ Септември ”. На Сирака ситуацията също хич не е розово, защото срещу него са огромна част от ултрасите от бранш „ Б ”, подкокоросвани от Мъри Стоилов. След конфузното тъждество в „ Надежда ” част от тях се промъкнаха в стадион „ Георги Аспарухов ” и нашариха входа към ложите с надписи „ Братле, давай и ти! “ Със същото послание Сираков прикани няколко дни по-рано Боби Михайлов да подаде оставка като президент на БФС.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР